Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοινωθέν Τύπου30 Σεπτεμβρίου 20211' χρόνος ανάγνωσης

Στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια: Η Επίτροπος κ. Κυριακίδου επισκέπτεται την Αυστρία και συναντάται με τον Υπουργό Υγείας

Αύριο, 1η Οκτωβρίου, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου θα βρίσκεται στη Βιέννη της Αυστρίας, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας των Καταναλωτών κ. Wolfgang Mückstein.

Press conference by Mariya Gabriel, Stella Kyriakides, and Virginijus Sinkevičius, European Commissioners, on the launch of EU missions to tackle major challenges

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην υλοποίηση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στην Αυστρία, καθώς και στη μελλοντική πορεία των προτάσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε κέντρο εμβολιασμού, μετά το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί κοινή διάσκεψη Τύπου στις 11:15 ώρα Κύπρου. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, η Επίτροπος θα επισκεφθεί το ερευνητικό ινστιτούτο για τον καρκίνο των παιδιών St. Anna.

 

Ενόψει της επίσκεψης, η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Η ΕΕ έχει τηρήσει τη δέσμευσή της για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ. Το αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια είναι πολύ ενθαρρυντικό, αλλά πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την περαιτέρω αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε ολόκληρη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας. Συνεργαζόμαστε όσο το δυνατόν στενότερα με την Αυστρία και όλα τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των παραλλαγών, αλλά και για την έξοδο από την πανδημία. Ανυπομονώ να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να στηρίξει περαιτέρω την υλοποίηση της αυστριακής εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.»

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Σεπτεμβρίου 2021