Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο

Η αλήθεια να λέγεται!

Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμβάλει στη βελτίωση σχεδόν όλων των πτυχών της ζωής των Κυπρίων, από τον τρόπο εργασίας, τα ταξίδια και τις αγορές μας έως την ποιότητα του περιβάλλοντός μας, τις ευκαιρίες μάθησης και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μας αγοράζουν και πωλούν αγαθά και υπηρεσίες.

Αυτή η μοναδική πολιτική και οικονομική συμμαχία αποτελεί επίσης το πιο επιτυχημένο ειρηνευτικό εγχείρημα στην ιστορία, αλλά παρά τις πολλές επιτυχίες της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτελέσει αντικείμενο μύθων που ορισμένες φορές προκαλούν ανησυχία.

Ωστόσο, οι μύθοι αυτοί καταρρίπτονται εύκολα όταν γνωρίζετε τα γεγονότα· ας ανακαλύψουμε λοιπόν την αλήθεια για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, βλ.:

EUvsDisinfo — το εμβληματικό έργο της ειδικής ομάδας East StratCom της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης

EUvsDisinfo για την Ουκρανία

Εργαλειοθήκη για εκπαιδευτικούς — Εντοπισμός και καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

The 2022 Code of Practice on Disinformation 

Αντιμετώπιση του κορονοϊού — Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Υπάρχει κίνδυνος να προσβληθεί κανείς από τη νόσο COVID-19 μέσω των τροφίμων; Η βιομηχανία γεωργικών τροφίμων λαμβάνει μέτρα για να μη μολυνθούν από τον ιό τα τρόφιμα που παράγει ή διανέμει; Βρείτε εδώ τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας καθώς και άλλα στοιχεία.

Η κακή πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση οργιάζουν στον χώρο της υγείας, μεταξύ άλλων και σχετικά με τη νόσο COVID-19. Είναι σημαντικό να βασίζεστε μόνο σε έγκυρες πηγές για την ενημέρωσή σας σχετικά με την πανδημία της νόσου COVID-19.