Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοίνωση10 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

Συρία και ευρύτερη περιοχή: Πάνω από 75 αντιπροσωπείες συμμετέχουν στην 6η Διάσκεψη των Βρυξελλών για άμεση πολιτική και οικονομική στήριξη

Σήμερα πραγματοποιείται η υπουργική σύνοδος της ετήσιας εκδήλωσης χορηγών για τον συριακό λαό, της 6ης Διάσκεψης των Βρυξελλών, η οποία φέτος έχει τίτλο «Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής» (#SyriaConf2022).

Press statement by Ursula von der Leyen, President of the European Commission, and Josep Borrell Fontelles, Vice-President of the European Commission, on Russia’s aggression against Ukraine

Στη σύνοδο που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Ύπατου Εκπροσώπου / Αντιπροέδρου Τζουζέπ Μπορέλ, συμμετέχουν πάνω από 75 αντιπροσωπίες από 55 χώρες και 22 διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, για την παροχή άμεσης πολιτικής και οικονομικής στήριξης στους Σύριους και τις κοινότητες υποδοχής τους στις γειτονικές χώρες.

Η εναρκτήρια ομιλία του Ύπατου Εκπροσώπου / Αντιπροέδρου κ. Μπορέλ έχει δημοσιευτεί εδώ. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Επιτρόπου Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Όλιβερ Βάρχεϊ. Το βίντεο της συνέντευξης Τύπου του Ύπατου Εκπροσώπου / Αντιπροέδρου κ. Μπορέλ είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα Ebs. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί στη Διάσκεψη θα ανακοινωθεί στην καταληκτική συνεδρίαση, περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος. Η Διάσκεψη των Βρυξελλών ξεκίνησε χθες με μια Ημέρα Διαλόγου, στην οποία διατυπώθηκαν πολύτιμες συστάσεις βασισμένες στις ανταλλαγές απόψεων με φορείς της κοινωνίας των πολιτών από τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή και με επιχειρησιακούς παράγοντες που έχουν συμμετάσχει στην αντιμετώπιση της συριακής κρίσης. Στη σχετική ιστοσελίδα υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη Διάσκεψη, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα και ο κατάλογος των συμμετεχόντων. Απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου εδώ. Βλ. επίσης τα ενημερωτικά δελτία για την ΕΕ και τη συριακή κρίση, τη στήριξη της ΕΕ στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο