Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ειδησεογραφικό άρθρο27 Ιουλίου 20211' χρόνος ανάγνωσης

Εμβόλια κατά του κορονοϊού: Δημοσιεύεται διαδραστικός χάρτης με τις ικανότητες παραγωγής εμβολίων στην ΕΕ

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε έναν διαδραστικό χάρτη που παρουσιάζει τις ικανότητες παραγωγής εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 στην ΕΕ, καθ’ όλο το μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού. Ο χάρτης βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μέσω των εργασιών της ειδικής ομάδας για τη βιομηχανική αναβάθμιση της παραγωγής εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 και μέσω της εκδήλωσης αντιστοίχισης που διοργάνωσε η Επιτροπή τον Μάρτιο, καθώς και σε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες αλλά και πληροφορίες που μοιράστηκαν τα κράτη μέλη. Τα δεδομένα αυτά θα συμπληρώνονται και θα επικαιροποιούνται καθώς καθίστανται διαθέσιμες περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Μπρετόν, ο οποίος είναι επικεφαλής της ειδικής ομάδας, δήλωσε σχετικά: « Η βιομηχανία μας έχει παραγάγει πάνω από 1 δισ. δόσεις εμβολίων, βοηθώντας την ΕΕ να καταστεί η πιο εμβολιασμένη ήπειρος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων κατά της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός ο διαδραστικός χάρτης, στο οποίο απεικονίζονται εκατοντάδες παρασκευαστές και διανομείς εμβολίων που έχουν την έδρα τους στην ΕΕ, δείχνει το εύρος του βιομηχανικού οικοσυστήματος, καθώς και τις δυνατότητες νέων βιομηχανικών συμπράξεων για την περαιτέρω ενίσχυση της ετοιμότητάς μας ενώπιων υγειονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.»

Η ειδική ομάδα κατηγοριoποίησε τις εταιρείες με βάση τον κύριο τομέα της δραστηριότητάς τους. Συνεπώς, οι εταιρείες διαθέτουν περισσότερες ικανότητες από τις απεικονιζόμενες στον χάρτη. Η ειδική ομάδα για τη βιομηχανική αναβάθμιση της παραγωγής εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 συστάθηκε από την Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2021 με σκοπό την αύξηση της ικανότητας παραγωγής εμβολίων κατά της COVID-19 στην ΕΕ και λειτουργεί ως υπηρεσία μίας στάσης για τους παρασκευαστές που αναζητούν στήριξη, καθώς και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση σημείων συμφόρησης στην παραγωγική ικανότητα και την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο διαδραστικός χάρτης είναι διαθέσιμος εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
27 Ιουλίου 2021