Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Καθημερινές ειδήσεις7 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

H Επίτροπος Βαλεάν θα ταξιδέψει στη Λεμεσό ενόψει της έναρξης του συνεδρίου «Maritime Cyprus» και για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν θα ταξιδέψει στη Λεμεσό στις 9-11 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας επίσκεψη στη χώρα, αλλά και για να εγκαινιάσει το διεθνές συνέδριο «Maritime Cyprus 2022».

Commissioner Vălean

Την Κυριακή, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και με εκπροσώπους του ευρωπαϊκού και του κυπριακού ναυτιλιακού κλάδου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς. Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, από κοινού με τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη και τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κ. Κίτακ Λιμ, η Επίτροπος κ. Βαλεάν θα κηρύξει την έναρξη του συνεδρίου. Θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλειο Δημητριάδη, η οποία θα έχει ως αντικείμενο ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την πολιτική μεταφορών. Στη συνέχεια, Η Επίτροπος και οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν διάσκεψη Τύπου στις 12:30 ώρα Κύπρου. Η Επίτροπος θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών της Κυπριακής Βουλής. Την ίδια ημέρα, η Επίτροπος κ. Βαλεάν θα πραγματοποιήσει συζήτηση με φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Λεμεσού, όπου θα συζητηθεί η ελκυστικότητα των ναυτιλιακών σπουδών στο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο