Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοινωθέν Τύπου26 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

Η επίτροπος κ. Κυριακίδου επισκέπτεται τη Μάλτα για να προωθήσει τη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου η κ. Στέλλα Κυριακίδου,Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, θα βρίσκεται στη Βαλέτα της Μάλτας, όπου θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Υγείας κ. Κρις Φερν.

Weekly College meeting of the von der Leyen Commission, 26/01/2022

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στην πανδημία COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια και της προόδου της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού της Μάλτας, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά τις προτάσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας και του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου. Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Επιτρόπου στο κέντρο εμβολιασμού του πανεπιστημιακού κτιρίου Gateway και στο ογκολογικό κέντρο Sir Anthony Mamo. Ενόψει της επίσκεψης, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου δήλωσε: «Η επιτυχής στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια αποτελεί έκφραση της έμπρακτης ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης, καθώς η Μάλτα έχει επιτύχει πολύ εντυπωσιακό ποσοστό πλήρους εμβολιασμού 93 % στους ενήλικες, εκ των οποίων το 71 % έχει επίσης λάβει αναμνηστική δόση. Ωστόσο, παρά το μεγάλο αυτό επίτευγμα, η ταχεία διασπορά της Omicron σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνει ότι η συνέχιση των προσπαθειών εμβολιασμού και λήψης της αναμνηστικής δόσης είναι σημαντικότερη από ποτέ για την προστασία των ανθρώπων από τις σοβαρότερες επιπτώσεις του ιού. Είναι επίσης ουσιώδες να εξακολουθήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19 σε άλλες σημαντικές προκλήσεις στον τομέα της υγείας, όπως ο καρκίνος, όπου το όραμά μας για αποφασιστική και φιλόδοξη δράση καθορίζεται στο ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της δέσμευσής μας για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας που προστατεύει την υγεία των πολιτών μας.» Η επίσκεψη αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Επιτροπής και της δέσμευσης της Επιτρόπου κ. Κυριακίδου για τη στήριξη της προόδου των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 των κρατών μελών και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 σε άλλες νόσους. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
26 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο