Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοινωθέν Τύπου23 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη της Επιτρόπου Κυριακίδου στην Πράγα με κύρια θέματα τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κατάσταση εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο»

Weekly College meeting of the von der Leyen Commission, 02/03/2022

Αύριο, 24 Μαρτίου, η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, θα βρίσκεται στην Πράγα, καταρχάς στο πλαίσιο της δέσμευσης της Επιτροπής να στηρίξει τους Ουκρανούς πρόσφυγες στον τομέα της υγείας, αλλά και για να συζητήσει με την επερχόμενη τσεχική προεδρία του Συμβουλίου τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και τις εν εξελίξει εργασίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο». Η Επίτροπος θα επισκεφθεί το κέντρο υποστήριξης προσφύγων της Πράγας και θα συναντήσει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Υγείας κ. Vlastimil Válek, καθώς και τον κ. Zdeněk Nekula, Υπουργό Γεωργίας της Τσεχίας. Θα προβεί επίσης σε ανταλλαγή απόψεων με τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου και με τη Γερουσία του Κοινοβουλίου της Τσεχίας.

Ενόψει της επίσκεψης, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου δήλωσε τα εξής: «Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τη ζωή και τις περιουσίες τους στην Ουκρανία. Χάρη στο εκπληκτικό πνεύμα αλληλεγγύης σε επίπεδο ΕΕ, οι πρόσφυγες γίνονται ένθερμα δεκτοί και τους παρέχεται πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη και τη φροντίδα που χρειάζονται. Ανυπομονώ να δω από κοντά τη στήριξη που προσφέρει η Τσεχία στους Ουκρανούς πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους στη χώρα. Αυτός ο βάναυσος και άσκοπος πόλεμος ανέδειξε περαιτέρω τη σημασία των ανθεκτικών συστημάτων υγείας που μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις καταστάσεις κρίσης, καθώς και την ανάγκη για στροφή προς πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων που θα προστατεύουν την επισιτιστική ασφάλεια της ΕΕ. Προσβλέπω σε εποικοδομητικές συζητήσεις με την επερχόμενη τσεχική προεδρία του Συμβουλίου σχετικά με αυτά τα σημαντικά θέματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο