Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Καθημερινές ειδήσεις7 Οκτωβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

Επίσημη επίσκεψη της Επιτρόπου Κυριακίδου στην Κύπρο

Την Παρασκευή 07.10 και το Σάββατο 08.10, η Επίτροπος κ. Στέλλα Κυριακίδου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, η οποία θα αφορά τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Commissioner Kyriakides visit

Επίσημη επίσκεψη της Επιτρόπου Κυριακίδου στην Κύπρο

Η Επίτροπος θα μιλήσει στην υπουργική διάσκεψη υψηλού επιπέδου που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τίτλο «COVID-19: η πορεία μετά την πανδημία». Η Επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό. Το Σάββατο, θα ηγηθεί της «Πορείας με τις ροζ φιγούρες» («Pink Silhouette March») της Europa Donna Κύπρου.

Ενόψει της εκδήλωσης, η Επίτροπος κ. Κυριακίδου δήλωσε τα εξής: «Ακόμα και σήμερα, τα άτομα με ιστορικό καρκίνου αντιμετωπίζουν πολυάριθμες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης πρόσβασης σε ενυπόθηκα και άλλου τύπου δάνεια. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Με απόλυτη αποφασιστικότητα δρομολογούμε μια πανευρωπαϊκή διαδικασία για την αντιμετώπιση του “δικαιώματος στη λήθη” σε όλα τα κράτη μέλη, όπως δεσμευτήκαμε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η “Πορεία με τις ροζ φιγούρες” θα αναδείξει αυτό το κρίσιμο ζήτημα, καθώς στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους». 

Τον Σεπτέμβριο, η Επιτροπή δημοσίευσε ανακοίνωση σχετικά με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, καθώς και πρόταση για σύσταση σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
7 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο