Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοίνωση6 Ιουλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επίτροπος Φερέιρα στην Κύπρο θα ανακοινώσει την έγκριση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης και του σχεδίου δίκαιης μετάβασης για την Κύπρο

Αύριο, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα βρίσκεται στην Κύπρο, για να ανακοινώσει την έγκριση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης της πολιτικής συνοχής, καθώς και την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος και του σχεδίου δίκαιης μετάβασης για την Κύπρο.

Press conference by Nicolas Schmit and Elisa Ferreira, European Commissioners, on Flexible Assistance to Territories to address the consequences of the Russian invasion of Ukraine

Το πρόγραμμα της Κύπρου για την πολιτική συνοχής όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ είναι το πρώτο που εγκρίνεται.

Ενόψει της επίσκεψης, η Επίτροπος κ. Φερέιρα δήλωσε τα εξής: «Οι επενδύσεις της πολιτικής συνοχής θα ενδυναμώσουν την οικονομία της Κύπρου και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τη διαφοροποίηση των τοπικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Η χρηματοδότηση της πολιτικής συνοχής θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Κύπρου.»

Η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη και αρκετά μέλη της κυβέρνησης. Υπό την ιδιότητά της ως Επίτροπος αρμόδια για τη Στήριξη για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος και το Πρόγραμμα Βοήθειας, θα επισκεφθεί επίσης την τουρκοκυπριακή κοινότητα και θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, καθώς και με άλλους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας και με εκπροσώπους του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Επιπλέον, η Επίτροπος θα συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής για τους Αγνοουμένους στην Κύπρο, καθώς και με νέους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αποφοίτους από τα Κολλέγια του Ηνωμένου Κόσμου (United World Colleges - UWC), οι οποίοι έλαβαν υποτροφίες από την ΕΕ. Τέλος, θα επισκεφθεί διάφορα έργα της πολιτικής συνοχής και θα συναντηθεί με τους δημάρχους της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου. Η ανακοίνωση για την έγκριση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης και του επιχειρησιακού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου. 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
6 Ιουλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο