Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ελληνικά
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Ιουλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Κύπρο

Η Επιτροπή καλωσορίζει 150 νέους επιστήμονες του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιλογή 150 νέων επιστημόνων το 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

TCC Scholarships

Το φετινό πρόγραμμα καλωσορίζει μια νέα ομάδα ταλαντούχων επιστημόνων, γεγονός που αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον της κοινότητας για την αξιοποίηση ευκαιριών εκπαιδευτικής και επαγγελματικής εξέλιξης στην ΕΕ.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και στην προώθηση της επανένωσης της Κύπρου. Το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ, το οποίο ξεκίνησε το 2007 ως υποκατάστατο του προγράμματος Erasmus+, υλοποιείται από το Ινστιτούτο Goethe και μέχρι στιγμής έχει στηρίξει πάνω από 2.000 Τουρκοκύπριους φοιτητές και φοιτήτριες, με προϋπολογισμό άνω των 33 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Kjartan Björnsson, αναπληρωτής διευθυντής και προϊστάμενος μονάδας για τη στήριξη της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος στη ΓΔ REFORM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε: «Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα αντικατοπτρίζει τη διαρκή προσήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη στήριξη της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εξέλιξης. Επενδύοντας στους επιστήμονες του σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση στόχο έχει να δημιουργήσει τους μελλοντικούς ηγέτες, φορείς καινοτομίας και παράγοντες αλλαγής. Η ΕΕ πιστεύει ακράδαντα ότι η αφοσίωσή τους στη γνώση και την αυτοβελτίωση θα έχει ρηξικέλευθο αντίκτυπο τόσο στην προσωπική τους ανάπτυξη όσο και στη συνολική πρόοδο της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ανοίγοντας τον δρόμο για την επανένωση της νήσου.»

Η κ. Gabriele Gauler, διευθύντρια του Ινστιτούτου Goethe στην Κύπρο, σημείωσε: «Το Ινστιτούτο Goethe είναι χαρούμενο που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι ιδιαίτερα προσηλωμένο στην ενίσχυση του αντικτύπου του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ένα εμβληματικό έργο της ΕΕ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που λάβαμε έναν πρωτοφανή αριθμό αιτήσεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023/24.»

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος υποτροφιών υψηλού κύρους, οι επιστήμονες που επιλέχθηκαν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προηγμένα προγράμματα σπουδών και κατάρτισης σε 24 κράτη μέλη της ΕΕ, σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, από τις θετικές επιστήμες έως τις τέχνες, τις ανθρωπιστικές σπουδές και τις ευρωπαϊκές γλωσσικές δεξιότητες. Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να προωθήσει ένα ποικιλόμορφο και συμπεριληπτικό μαθησιακό περιβάλλον, στο οποίο οι επιστήμονες θα μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμες διαπολιτισμικές εμπειρίες και να ανταλλάξουν ιδέες, εμπλουτίζοντας το ακαδημαϊκό τους ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα EU SCHOLARSHIP (euburs.eu).

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Ιουλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο