Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοίνωση16 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

Η Επιτροπή εγκαινιάζει τηλεφωνική γραμμή βοήθειας όσων εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου

Σήμερα η Επιτροπή εγκαινίασε ειδική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στα ουκρανικά και στα ρωσικά για την παροχή πληροφοριών και βοήθειας σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

EU solidarity with Ukraine

Από τα τέλη Μαρτίου, η Επιτροπή, μέσω του κέντρου επικοινωνίας Europe Direct, απαντά γραπτώς σε ερωτήσεις στην ουκρανική και στη ρωσική γλώσσα. Η υπηρεσία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη και τηλεφωνικά. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας έχει στόχο να βοηθήσει τα άτομα που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, απαντώντας στις ερωτήσεις τους και παρέχοντας ευρύ φάσμα πρακτικών και χρήσιμων πληροφοριών, π.χ. σχετικά με τις συνθήκες εισόδου και μετακίνησης στην ΕΕ και την πρόσβαση σε δικαιώματα και ευκαιρίες, όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση ή η υγειονομική περίθαλψη.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας είναι διαθέσιμη στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα εντός της ΕΕ, όπου η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν στον αριθμό 00 800 6 7 8 9 10 11, καθώς και από χώρες εκτός ΕΕ στον αριθμό + 32 22 99 96 96, για τον οποίο ισχύουν κανονικές διεθνείς χρεώσεις. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας παρέχει και δωρεάν υπηρεσία επιστροφής κλήσεων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του κέντρου επικοινωνίας Europe Direct στα αγγλικά, τα ουκρανικά και τα ρωσικά

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο