Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Οκτωβρίου 20211' χρόνος ανάγνωσης

Δημιουργία βιώσιμων συστημάτων τροφίμων: Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τίμερμανς και οι Επίτροποι Βοϊτσεχόφσκι και Κυριακίδου στη διάσκεψη «Από το αγρόκτημα στο πιάτο»

Participation of Stella Kyriakides and Janusz Wojciechowski, European Commissioners, in the Farm to Fork Conference 2021 - "Building sustainable food systems together"

Η δεύτερη ετήσια διάσκεψη «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» με τίτλο «Δημιουργούμε μαζί βιώσιμα συστήματα τροφίμων» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί (14-15 Οκτωβρίου 2021). Η φετινή διάσκεψη θα ξεκινήσει με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο για την Πράσινη Συμφωνία, κ. Φρανς Τίμερμανς, ενώ οικοδεσπότες της διάσκεψης θα είναι η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, ο Επίτροπος Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της Επιτροπής. Η διάσκεψη θα επικεντρωθεί στην πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο σχέδιο δράσης της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», καθώς και στις προσπάθειες για την υλοποίηση μιας παγκόσμιας μετάβασης προς βιώσιμα συστήματα τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας θα διεξαχθούν τρεις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή υψηλού επιπέδου ομιλητών από την ΕΕ και άλλους διεθνείς εταίρους, όπως ο κ. Jože Podgoršek, Υπουργός Γεωργίας, Δασοκομίας και Τροφίμων της Σλοβενίας, ο οποίος εκπροσωπεί την Προεδρία του Συμβουλίου, ο Δρ Martin Frick, Αναπληρωτής Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα συστήματα τροφίμων, και ο κ. Arai Yutaka, Υφυπουργός Γεωργίας, Δασοκομίας και Αλιείας στην Ιαπωνία. Οι ομιλητές θα συζητήσουν σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες μιας παγκόσμιας μετάβασης προς βιώσιμα συστήματα τροφίμων και θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της φετινής συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα συστήματα τροφίμων. Θα συνδεθούν επίσης με το Expo2020 του Ντουμπάι, στο πλαίσιο συζήτησης για την ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων/πράσινων συμμαχιών όσον αφορά τα βιώσιμα συστήματα τροφίμων. Την Παρασκευή το πρωί, ο κ. Dario Nardella, Δήμαρχος Φλωρεντίας και Πρόεδρος του δικτύου «Ευρωπαϊκές πόλεις» (Eurocities), θα εκφωνήσει ομιλία σχετικά με το πώς μπορούν οι πόλεις να συμμετάσχουν στη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών συστημάτων τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν διάφορες συνεδριάσεις σχετικά με συγκεκριμένους τρόπους για την υλοποίηση αυτής της μετάβασης. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ημερήσια διάταξη και να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις ζωντανά, στις 14 Οκτωβρίου εδώ και στις 15 Οκτωβρίου εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Οκτωβρίου 2021