Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοινωθέν Τύπου5 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο1' χρόνος ανάγνωσης

Βραβεία αθλητισμού #BeInclusive: Η Επίτροπος Μαρίγια Γκαμπριέλ ανακοινώνει τους νικητές

Η Επιτροπή ανακοίνωσε τους φορείς που κέρδισαν τα φετινά βραβεία αθλητισμού #BeInclusive EU Sport Awards.

Statement by Mariya Gabriel, European Commissioner, on the adoption of the 2022 work programme of the European Innovation Council

Κάθε χρόνο, με τα βραβεία αθλητισμού #BeInclusive, η Επιτροπή αναγνωρίζει τις προσπάθειες φορέων που χρησιμοποιούν τη δύναμη του αθλητισμού για να προωθήσουν την κοινωνική ένταξη ανθρώπων από μειονεκτούσες ομάδες.

Βραβεία απονεμήθηκαν σε τρείς κατηγορίες. Η ελληνική οργάνωση Όραμα Νέων - Youthorama κέρδισε το βραβείο «Έμπνευση για αλλαγή» με το πρόγραμμα Μια μπάλα για όλους. Το Πολυτεχνείο του Μιλάνου έλαβε το βραβείο «Κατάργηση των εμποδίων» για το πρόγραμμα Gift, ενώ η τσεχική οργάνωση Cesta za Snem κέρδισε το βραβείο «Γιορτή διαφορετικότητας» για το πρόγραμμα Handy Cyklo Maraton. Οι φορείς αυτοί, μέσα από τις αθλητικές τους δράσεις, ενίσχυσαν και προώθησαν την κοινωνική ένταξη μειονεκτουσών ομάδων. Τα βραβεία αθλητισμού #BeInclusive συνοδεύονται από βραβείο 10 000 ευρώ για τον κάθε νικητή.

Η κ. Μαρίγια  Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός πρεσβεύει οικουμενικές αξίες και γεφυρώνει τις διαφορές. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη, διότι με το βραβείο αυτό τιμάμε όσους καταργούν τα εμπόδια, γιορτάζουν τη διαφορετικότητα και αποτελούν έμπνευση για αλλαγή μέσω του αθλητισμού. Αναγνωρίζοντας όσους επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές, επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στην προάσπιση των ευρωπαϊκών αξιών της αλληλεγγύης, της ένταξης και της ειρήνης.»

Περισσότερες πληροφορίες για τους φετινούς νικητές είναι διαθέσιμες εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο