Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ελληνικά
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Ανακοίνωση16 Μαΐου 2022Αντιπροσωπεία στην Κύπρο

Το Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών 2022 εστιάζει στην οικονομία της επόμενης γενιάς

Το Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, η ετήσια οικονομική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Brussels Economic Forum

Επί πάνω από 20 χρόνια, στο Φόρουμ συμμετέχουν υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και επικεφαλής επιχειρήσεων, οι οποίοι ταυτοποιούν τις σημαντικότερες προκλήσεις και συζητούν τις προτεραιότητες των πολιτικών για την ευρωπαϊκή οικονομία. Επ' αφορμή του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, το φετινό Φόρουμ θα εστιάσει στη μορφή που θα πρέπει να αποκτήσει η οικονομία της επόμενης γενιάς. 

Βραβευμένοι νέοι οικονομολόγοι, δίπλα σε ομιλητές υψηλού επιπέδου απ’ όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν νέες ιδέες για το πώς μπορούμε να χτίσουμε μια δίκαιη, πράσινη και ψηφιακή οικονομία για το μέλλον. Στο φετινό Φόρουμ θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Επίτροπος κ. Πάολο Τζεντιλόνι, ο Επίτροπος κ. Νικολά Σμιτ, η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τζάνετ Γέλεν, η πρώτη αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Γκιτά Γκοπινάτ, και η τρίτη Αντιπρόεδρος της ισπανικής Κυβέρνησης και Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης κ. Τερέσα Ριμπέρα. 

Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής των συμμετεχόντων και των δημοσιογράφων είναι διαθέσιμες εδώ. Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Μαΐου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο