Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία στην Κύπρο
Διασκέψεις και σύνοδοι κορυφής

Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών 2022 - Η πολυγλωσσία και η δια βίου μάθηση των γλωσσών

Το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, μαζί με το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα σε μία κοινωνία χωρίς σύνορα, με ανοιχτούς ορίζοντες.

Την Τετάρτη 28/09/22 σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, τη σημαντικότερη κινητήρια δύναμη της πολυπολιτισμικότητας, την επικοινωνία! Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα B108 στο κτήριο Συμβουλίου Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» και περιλαμβάνει ακαδημαϊκή συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για την «Πολυγλωσσία και τη Διά Βίου Μάθηση Γλωσσών». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Για το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την ίδια ημέρα, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., καλούμε τους Κύπριους και γενικότερα όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εκδήλωσης www.ucy.ac.cy/eld και να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα από τα δοκιμαστικά “Language Tasters / Speak Dates” που προσφέρουμε.

Διοργανώνουμε διαδικτυακά δεκαπεντάλεπτα μαθήματα, για να πάρετε μια γεύση από το ηχόχρωμα μιας άλλης γλώσσας, πέραν της μητρικής σας, με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτών του Κέντρου Γλωσσών, του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας και του Ινστιτούτου Κομφούκιος. Υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 700 θέσεις σε 10 διαφορετικές γλώσσες. Μην χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα δοκιμαστικό για μια γεύση από τις γλώσσες που προσφέρουμε στο ΠΚ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Θωμάς Κούντριας (DGT-NICOSIEatec [dot] europa [dot] eu (DGT-NICOSIE@ec.europa.eu))

 

  • γλώσσα
  • Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, 11:00 - 14:00 (EEST)

Πρακτικές πληροφορίες

Πότε
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, 11:00 - 14:00 (EEST)
Γλώσσες
αγγλικά